Op wintersport in de Verenigde Staten

In Europa heb je tal van leuke wintersportbestemmingen, maar een wintersport in de Verenigde Staten is er eentje om nooit meer te vergeten. Er zijn veel goede redenen om juist voor Amerika te kiezen, waaronder de ultradunne sneeuw dat off-piste skiën zeer goed mogelijk maakt.

Het zal ook gelijk opvallen dat de algehele kwaliteit een stuk hoger ligt, bijvoorbeeld de uitmuntende service en het feit dat je gaast nooit in een wachtrij hoeft te gaan staan. Het is een ideale skibestemming voor zowel de beginner als de ervaren wintersporter. Echt milieuvriendelijk is het natuurlijk niet.

Skigebieden in de Verenigde Staten

De wintersportgebieden in Amerika doen weinig tot niets onder aan die Oostenrijk of Zwitserland. Er kunnen enorme hoogtes worden bereikt en er is sneeuwgarantie. Het meest bekende Amerikaanse wintersportgebied is zonder enige twijfel Aspen. Daarnaast zijn er tal van skigebieden die op elkaar aansluiten, waaronder Keystone en Breckenridge. Een handig detail om te weten, snowboarders worden niet toegelaten tot het skigebied Deer Valley.

Freestylers

De dunne sneeuw op de Amerikaanse pistes is voor veel freeriders en freestylers een reden om juist hier naartoe te gaan. De skipistes zijn door de ultradunne sneeuw wat minder ruig, oftewel je wat sneller off-piste gaan. Er zijn ook diverse Funparks aanwezig met grote aantallen obstakels. Je hoeft je dus geen moment te vervelen in de Amerikaanse skigebieden.

Aspen wintersportoord in de Verenigde staten

Ski-accommodaties in the USA

In de Europese wintersportgebieden kan je altijd een keuze maken uit een grote verscheidenheid aan accommodaties, dit is wel even wat anders in de Verenigde Staten. Je zal vaak uitsluitend de keuze kunnen maken tussen een appartement of een hotel. Maar gelukkig zijn er wel uitzonderingen en is het soms mogelijk om een chalet aan de piste te huren.

Skigebieden in de Verenigde Staten

In Amerika zijn meerdere plekken waar je op wintersport kunt gaan. We lichten er 2 gebieden uit:

Breckenridge

Het natuurrijke wintersportgebied Breckenridge ligt in Colorado. Deze Amerikaanse wintersportbestemming is een aanrader voor elk soort wintersporter. Zowel de nieuwkomers op de ski’s als de ervaren skiërs kunnen hier prima uit de voeten. De blauwe en rode skipistes zijn geschikt voor de beginnende wintersporter. De ervaren wintersporter kan zijn borst natmaken voor de zwarte skipistes, maar toch ook zeker de Double Black Diamonds. De maximale hoogte in Breckenridge ligt op meer dan 3900 meter.

Steile afdaling

De maximale hoogte in Breckenridge ligt op net geen 4000 meter, terwijl de minimale hoogte op om en nabij de 3000 meter ligt. Maar als je eenmaal op de top van de Peak 9 terecht bent gekomen dan kan je jezelf nog uitdagen door een stuk te klimmen. In dat geval zal je op de meest steile afdaling van dit skigebied komen. Dit is bij uitstek de grootste uitdaging voor de wintersporters in het Amerikaanse Breckenridge.

Pistes & liften

In het wintersportgebied hebben de bezoekers de beschikking over maar liefst 187 kilometer aan pistes. Hiermee is het dan ook een prachtig gebied voor alle wintersporters. De beginners kunnen starten op ongeveer 50 kilometer aan blauwe skipistes, terwijl er ook voor 80 kilometer aan rode skipistes ligt.

De ervaren wintersporters kunnen genieten van 57 kilometer aan zwarte skipistes. Het seizoen in Breckenridge begint ergens in november en zal halverwege april tot zijn einde komen. Maar let op, elk seizoen kan dit weer anders zijn. Het is daarom raadzaam om dit voor vertrek even te controleren. In Breckenridge kan je gebruik maken van 18 stoeltjesliften, vier sleepliften en een enkele gondellift.

Overige informatie over Breckenridge

Rondom het skigebied Breckenridge ligt voor ruim dertig kilometer aan geweldige wandelpaden. Je kan zelf van te voren al een route uitstippelen en in alle rust gaan genieten van deze natuurrijke omgeving. Er zijn ook sneeuwschoenroutes beschikbaar voor de liefhebbers.

Ga je op vakantie met kinderen dan is er een betrouwbare kinderskischool beschikbaar. De positieve instructeurs hanteren professionele lesmethodes. Kinderen vanaf twee maanden oud kunnen al terecht in de kinderopvang, terwijl kinderen vanaf drie jaar oud skilessen kunnen volgen. 

Deer Valley

Deer Valley is één van de meest luxueuze skigebieden van Amerika. In dit gebied kom je de prachtigste accommodaties tegen, maar de prijsklasse ligt dan natuurlijk ook een stukje hoger. Met een kleiner budget kan je hier ook prima vertoeven, net buiten het centrum van het skigebied zijn de goedkopere accommodaties en hotels te vinden.

Qua wintersportactiviteiten zal je meer dan voldoende keuze hebben. Deer Valley staat ook bekend om zijn uitermate gezellige aprés-ski en geweldige restaurants. Bekijk hieronder meer informatie over wintersport in Deer Valley.

Pistes & liften

In het Amerikaanse wintersportgebied Deer Valley ligt voor meer dan 80 kilometer aan blauwe pistes, 100 kilometer aan rode pistes en ongeveer 60 kilometer aan zwarte pistes. Hierdoor kunnen ervaren wintersporters hier prima uit de voeten en is het ook een perfecte vakantiebestemming voor gezinnen met kinderen. De bezoekers in Deer Valley kunnen gebruik maken van 38 verschillende stoeltjesliften en een tweetal gondels.

Skipassen in de Verenigde Staten

De prijs voor een skipas voor Deer Valley op een doordeweekse dag begint bij 40 dollar (0-4 jaar), volwassenen betalen 169 dollar voor één dag. In het weekend is de prijs overigens nagenoeg gelijk. Namiddagpassen zijn ook verkrijgbaar en een stukje goedkoper. Een skipas voor twee dagen start bij 80 dollar, terwijl volwassen 338 dollar moeten neerleggen. Een week op de pistes van Deer Valley vertoeven is mogelijk voor een bedrag van rond de 1000 dollar.

Wandelroutes in Deer Valley

Je kan ook kosteloos genieten van de natuurrijke omgeving van Deer Valley. Er zijn diverse wandelroutes in het gebied beschikbaar. Wij raden een mooie tocht zeker aan, je komt tot rust en kan genieten van deze indrukwekkende omgeving.

Kinderopvang

Kinderen van twee maanden of ouder kunnen naar de lokale kinderopvang. Er is zelfs een speciale skikinderopvang beschikbaar voor de kinderen. Je kan er zeker van zijn dat jouw kinderen in goede handen zijn en veel plezier zullen beleven. Dan kan jij met een gerust gevoel gaan wintersporten in Deer Valley. 

Vliegen naar de Verenigde Staten

Het is niet mogelijk om met de auto naar een Amerikaans skigebied af te reizen, je zal dus in het vliegtuig moeten stappen. Vanuit Amsterdam vertrekken er dagelijks vluchten naar Denver of Aspen. Vanaf het vliegveld zal er wel nog een auto gehuurd moeten worden, maar een transfer regelen is ook een mogelijkheid. De vliegreis duurt om en nabij de dertien uur. 

Ben jij al eens op wintersport in de Verenigde Staten geweest? Laat dan weten hoe het was, en deel je tips met andere lezers.


Bekijk de Wintersport Aanbiedingen van de volgende Reisorganisaties:
travelski logo
ANWB wintersport logo
snowtrex logo
sun web winter logo
SummitTravel logo

Plaats een reactie